Superior Taste Award με δύο Αστέρια στις Βρυξέλλες
Το Ούζο ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ 42% vol. απέσπασε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις γεύσης, κατακτώντας δύο αστέρια στον παγκόσμιο διαγωνισμό Superior Taste Award του International Taste Institute, που πραγματοποιήθηκε το 2025 στις Βρυξέλλες.
Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει την ποιοτική υπεροχή του προϊόντος, καθώς η αξιολόγηση πραγματοποιείται μέσα από τυφλές δοκιμές από 250 διακεκριμένους σεφ και σομελιέ από όλο τον κόσμο. Το Ούζο ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ βαθμολογήθηκε με 86,5/100, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γευστική αρτιότητα και την αισθητηριακή ισορροπία τους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει αυστηρή αξιολόγηση βάσει αισθητηριακών κριτηρίων, όπως η πρώτη εντύπωση, το άρωμα, η ισορροπία στη γεύση και η επίγευση. Η ανωνυμία του προϊόντος διασφαλίζει την αντικειμενικότητα της διαδικασίας και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Το Superior Taste Award αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρισμένες και έγκυρες πιστοποιήσεις γεύσης παγκοσμίως. Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής περιλαμβάνονται διεθνούς φήμης επαγγελματίες, όπως ο Bernard Vaussion (πρώην σεφ του Προέδρου της Γαλλίας), ο Christian Brancaleoni (Καλύτερος σομελιέ Ιταλίας, 2022) και ο Ferran Vila-Pujol (Καλύτερος σομελιέ Ισπανίας, 2022).
Το Ούζο ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερο χαρακτήρα, βασισμένο σε παραδοσιακή συνταγή και παρασκευασμένο με επιλεγμένες πρώτες ύλες και μεράκι από την Ποτοποιία ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ. Η βράβευση αυτή ενισχύει το διεθνές του προφίλ και επιβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη γευστική υπεροχή.
Η Ποτοποιία ΣΑΜΑΡΑ συνεχίζει να επενδύει στη διατήρηση της ποιότητας και την ανάδειξη της ελληνικής παράδοσης μέσα από τα προϊόντα της, με το Ούζο ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟ να αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ελληνικής γευστικής ταυτότητας με διεθνή απήχηση.















