Χωρίς

χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Το ούζο του αύριο… σήμερα!

Μετά από έρευνες και δοκιμές δύο ετών η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε. παρουσιάζει το νέο, καινοτόμο Ούζο Μυτιλήνης «ΧΩΡΙΣ».

Ένα αριστοτεχνικό ούζο με απόσταξη 100% χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του “ΧΩΡΙΣ” έγκειται στο γεγονός ότι, παρόλο που διατηρήθηκε η βασική πρώτη ύλη (γλυκάνισος Λισβορίου) και απουσιάζει εντελώς η ζάχαρη, δημιουργήθηκε ένα καθαρό απόσταγμα με φυσική γλυκύτητα που του χάρισαν τα αγνά δημητριακά.

Διαυγές, με ευχάριστη-πληθωρική μύτη και συμπυκνωμένο σχετικά σώμα, το ούζο «ΧΩΡΙΣ» με αλκοολικό βαθμό 40% ξαφνιάζει θετικά με τη φυσική του γλυκύτητα και με επίγευση που διαρκεί.

Ένα καθαρό απόσταγμα με φυσική γλυκύτητα

Κλασική απόσταξη γλυκάνισου και δημητριακών σε χάλκινο άμβυκα για 8,5 ώρες. Αραίωση αποστάγματος με επεξεργασμένο νερό. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με φυσική γλυκύτητα από άμυλο δημητριακών. Ευχάριστη, πληθωρική μύτη. Νότες από γιασεμί και μαύρο τσάι.

Σε ποτήρι ούζου βάλτε 30ml Ούζο “ΧΩΡΙΣ” και προσθέστε 30ml μεταλλικό παγωμένο νερό. Έτσι απελευθερώνονται καλύτερα τα αρωματικά χαρακτηριστικά του ούζου. Μπορείτε να ρίξετε και 1-2 παγάκια, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όχι παραπάνω!

Συνοδεύει άριστα: Μπρουσκέτες, Finger Food, πουγκάκια με γαρίδες και sushi.

Καινοτόμος σχεδιασμός πώματος και συσκευασίας

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στο σχεδιασμό και στην επιλογή υλικών της συσκευασίας. Επιλέξαμε πώμα αλουμινίου NRP με ρυθμιστή ροής (μπίλια) για εύκολο και ελεγχόμενο σερβίρισμα.

Το φωτεινό, απαλό, πράσινο χρώμα και οι διακριτικές λεπτομέριες θερμοτυπίας στο χρώμα του χαλκού σε συνδυασμό με τη διαφάνεια της ετικέτας, αναδυκνύουν την καθαρότητα του αποστάγματος.

Το πρώτο ούζο στην Ελλάδα με διατροφικό πίνακα

Διατροφική Δήλωση ανά 100mL ανά μερίδα 30mL %ΠΠΑ ανά 30mL
Ενέργεια 1160kJ / 280kcal 348kJ / 84kcal 4% / 4%
Λιπαρά <0,5g <0,5g 0%
Εκ των οποίων κορεσμένα <0,1g <0,1g 0%
Υδατάνθρακες <0,5g <0,5g 0%
Εκ των οποίων σάκχαρα <0,5g <0,5g 0%
Πρωτεΐνες <0,5g <0,5g 0%
Αλάτι <0,01g <0,01g 0%

Μερικές αλήθειες για το ούζο γενικώς:

  • Το εμφιαλωμένο ούζο από απόσταξη 100% είναι ένα γνήσιο, καθαρό απόσταγμα που προέρχεται από φυτικές πρώτες ύλες. Αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (από ζαχαρότευτλα ή σταφίδα), γλυκάνισος, κριθάρι και λοιπά δημητριακά, μαστίχα, κρεμμύδια, αλάτι και άλλα μυρωδικά της ελληνικής γης. Είναι απόλυτα ασφαλές για τη δημόσια υγεία αρκεί να καταναλώνεται υπεύθυνα και σε λογικές ποσότητες.
  • Μην προτιμάτε ανώνυμα χύμα αποστάγματα αμφίβολης προέλευσης. Στο βωμό της οικονομίας δεν πρέπει να θυσιάζεται η υγεία. Το φθηνό προϊόν πολλές φορές στοιχίζει ακριβά στην υγεία μας.
  • Βάλτε στο ποτήρι σας 1 μερίδα ούζου και στη συνέχεια 1 μερίδα παγωμένου νερού (κατά προτίμηση μεταλλικού). Έτσι επιτυγχάνεται η απόλυτη αρμονία στην αραίωση και ξεδιπλώνεται το άρωμα του γλυκάνισου. Τα παγάκια στο τέλος, αν χρειάζεται!
  • Τσιμπάτε μεζέδες, μην τρώτε! Όσες γουλιές ούζου πίνουμε, τόσες μπουκιές πρέπει να καταναλώνουμε. Για την αποφυγή τυχόν πονοκεφάλου, καλό θα ήταν να έχουμε πάντα γεμάτο στομάχι και να πίνουμε παράλληλα νερό.
  • Μην καταναλώνετε ούζο όταν πρόκειται να οδηγήσετε.
  • Δεν μετράμε τα ποτήρια που πίνουμε, αλλά τις όμορφες στιγμές μας!

Συσκευασίες

Κωδικός προϊόντος Περιγραφή είδους Αλκοολικός βαθμός Συσκευασίες κιβωτίου
01 - 901 Ούζο Σαμαρά Χωρίς 200ml 40% 24 φιάλες / κιβώτιο
01 - 903 Ούζο Σαμαρά Χωρίς 700ml 40% 6 φιάλες / κιβώτιο